Ένα σπιτικό σνακ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
300 γρ. μοτσαρέλα
1 αβγό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 ml. ελαιόλαδο
1 τεμ. λαδόκολλα
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά
300 γρ. μοτσαρέλα
1 αβγό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 ml. ελαιόλαδο
1 τεμ. λαδόκολλα
Εκτέλεση
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε 24 μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά,περίπου 20 λεπτά και έπειτα τα βγάζουμε από το ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά το αυγό.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το ψωμί, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μπαστουνάκι και το βυθίζουμε πρώτα στο αλεύρι και μετά στο αυγό. Στη συνέχεια το βυθίζουμε στο μίγμα του ψωμιού και τέλος το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπαστουνάκια και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι σε κάθε μπαστουνάκι.
Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά τα μπαστουνάκια, παρακολουθώντας τα ώστε να μην λιώσουν.