Δεν είναι ένα απλό πιάτο με σουβλάκια. Η μαρινάδα μουστάρδας, το γιαούρτι και ο χυμός πορτοκαλιού δίνουν μια λεπτή και δροσερή γεύση που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε!
Υλικά για 4
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
3 κ.σ. μουστάρδας Maille Dijon Originale
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. horseradish sauce (σάλτσα χρένου)
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
500 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να καλυφθεί από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-6 ώρες.
Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας εναλλάξ στα καλαμάκια το κρέας, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προθερμαίνουμε την ψησταριά ή τον φούρνο, στη ρύθμιση του γκριλ, ή εναλλακτικά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο στην εστία της κουζίνας. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10΄-15΄, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
Tip: Προαιρετικά, αλατίζουμε πολύ ελαφρά τα σουβλάκια, λίγα λεπτά πριν τα ψήσουμε.