Υλικά:
1 κιλό ώριμους λωτούς κομμένους σε μικρά κομμάτια
100 ml grand marnier
το χυμό και το ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 βανίλια
600 γρ. ζάχαρη
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια του λωτού, τα κομμάτια του μήλου, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε τα υλικά απο την κατσαρόλα και τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνει το μίγμα πουρές.
Βάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά και αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάλει.
Βράζουμε το μίγμα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Τέλος προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Πηγή: http://www.giallozafferano.it/