Υλικά:
1 κιλό σαλιγκάρια (χοχλιούς) έτοιμους, καθαρισμένους
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα σαλιγκάρια, προσθέτουμε αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ έχουμε βάλει το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια στο καυτό λάδι, με το στόμιο τους προς τα κάτω. Αφήνουμε έτσι για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο και τους ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2 λεπτά τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Για τη συνταγή ευχαριστούμε την κυρία Σπυριδούλα Ζήκα- Κόκκαλη