Συνταγή για τηγανιτές ντομάτες. Εύκολο γρήγορο και γευστικό συνοδευτικό και μεζές.
Υλικά:
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού γαλέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- κρέμα φέτας (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και με αυτό αλευρώνουμε τις φέτες καλά και από τις δυο πλευρές.
Χτυπάμε τα αυγά και βουτάμε τις αλευρωμένες φέτες μέσα και στην συνέχεια τις περνάμε από την γαλέτα.
Τηγανίζουμε σε ζεσταμένο τηγάνι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να δημιουργηθεί μια κρούστα.
Σερβίρουμε με συνοδεία κρέμα φέτας.
Μοιράσου το στα social media