Τηγανιά με κρητικό απάκι

Το απάκι είναι ένα από τα πιο νόστιμα προϊόντα των χοιροσφαγίων. Ένα εκλεκτό κομμάτι χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένο σε ξύδι, πασπαλισμένο με πιπέρια, κύμινα και καπνισμένο στον καπνό διάφορων αρωματικών χόρτων.


Υλικά:

  • 250 γρ. απάκι κομμένο σε μπουκιές
  • 150-200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν λίγο.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.

Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ρίγανη.

Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Σχετικά άρθρα