Σοκολατάκια φιστικιού Αιγίνης
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια με φιστίκια Αιγίνης.
Υλικά:
- 500γρ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο στο μίξερ όσο πιο λεπτό γίνεται
- 180γρ φρυγανιά τριμμένη
- 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ της αρεσκείας μας (το Blue Curacao είναι οτι πρέπει)
- 3 κ.σ. ζάχαρη σε 1 ποτήρι νερό
- 500γρ κουβερτούρα.
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το φιστίκι, τη φρυγανιά, το λικέρ και τη ζάχαρη με το νερό σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Πλάθουμε μπαλίτσες το μίγμα σε μέγεθος όσο ένα καρύδι.
Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε τις μπαλίτσες του μίγματος στη σοκολάτα, στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.
Στολίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Για τη συνταγή ευχαριστούμε το “Μούρτζης Παραδοσιακά Γλυκά” που βρίσκεται στην Αίγινα!