Συνταγή για τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά από την Σίφνο.
Υλικά:
- 1 κιλό αμύγδαλα
- 900 γρ. ζάχαρη
- 5-6 πικραμύγδαλα ή ένα κουκούτσι βερίκοκου
- 2 φλ.τσ. νερό
- Ξύσμα λεμονιού και λίγη βανίλια
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε τα αμύγδαλα, για να ξεφλουδίσουν και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια.
Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσουν.
Όταν πλέον το μίγμα γίνει εύπλαστο -μετά από περίπου 20 λεπτά- είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε να μισο-κρυώσουν και βάζοντας ανθόνερο στα χέρια μας τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
Η ίδια συνταγή γίνεται με αμύγδαλα, που δεν έχουν ξεφλουδιστεί και τότε τα αμυγδαλωτά μας είναι σκούρου χρώματος