Συνταγή για μουστοκούλουρα, από τα παιδο-μαγειρέματα που έγιναν και φέτος στο 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, στη Σίφνο.
Υλικά:
- 1 ½ φλ.τσ. μούστο
- 1 ½ φλ.τσ. λάδι
- 1 ½ φλ.τσ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα- γαρύφαλλο
- 1 μπέικιν
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Προσθέτουμε το αλεύρι όσο εκεί που παίρνει και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μοιράσου το στα social media