Συνταγή για παραδοσιακή μαϊντανοσαλάτα Σύρου από το 8o φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.
Υλικά
- 2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ .κάππαρη στραγγισμένη και κομμένη
- 2 φλ.τσ. χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλ.τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2-3 κ .σ ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση
Σε ένα πολυμηχάνημα ή στο γουδί με ένα γουδοχέρι αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε ή χτυπάμε στο πολυμηχάνημα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά ή κοπανώντας παράλληλα από κάθε προσθήκη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής .
Μοιράσου το στα social media