Γαλατόπιτα των Σαρακατσάνων

Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα Σαρακατσάνικη.


Υλικά:

  • 8 φύλλα για πίτες
  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 1,5 κιλό γάλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 αβγό
  • λάδι
  • ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά συνεχώς και προσθέτουμε το αλάτι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα, μέχρι να πήξει δηλαδή αλλά όχι πολύ.

Αφήνουμε την κρέμα  να κρυώσει.

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο.

Βάζουμε το δεύτερο αρχίζουμε να ρίχνουμε λάδι και φέτα  ανάμεσα στα φύλλα.

Όταν βάλουμε όλα τα φύλλα γυρίζουμε τις άκρες τους  προς τα μέσα.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού.


Χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστο γάλα και το ρίχνουμε από πάνω για να πάρει χρώμα, όταν ψηθεί, η πίτα.

Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο, στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *