ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια (χοχλιούς) έτοιμους, καθαρισμένους

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα σαλιγκάρια, προσθέτουμε αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια στο καυτό λάδι, με το στόμιο τους προς τα κάτω. Αφήνουμε έτσι για περίπου 3 λεπτά.


Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο και τους ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2 λεπτά τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε την κυρία Σπυριδούλα Ζήκα- Κόκκαλη

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *