Υλικά:
8 μεγάλα κολοκύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 φλ.τσ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 φλ.τσ. λάδι
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
χυμό απο 1 λεμόνι
Υλικά και συνταγή για το αυγολέμονο εδώ.
Εκτέλεση:
Κόβουμε την άκρη από τα κολοκυθάκια αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό τους. Την άκρη που κόψαμε την κρατάμε γιατί θα χρησιμεύσει σαν καπάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης με το λάδι, το λεμόνι και 2 κ.σ. νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση τους, κλείνουμε με τα καπάκια για να μη χυθεί η γέμιση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει, προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι ή ένα κύβο βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά.
Λίγο πρίν γίνει το φαγητό,ξεκινάμε τη διαδικασία για το αυγολέμονο.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.