Παντζαροσαλάτα

Patzarosalata1

Γευστική και γεμάτη χρώμα κλασσική σαλάτα με παντζάρια και καρύδια


Υλικά:

  • 10 μέτριοι βολβοί παντζαριού
  • 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 μικρή συσκευασία μαγιονέζα
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξύδι (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τα γούστα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα παντζάρια.

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τα κυβάκια σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος.

Ραντίζουμε με το ξύδι και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.

Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της μαγιονέζας και την προσθέτουμε στα παντζάρια.

Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα μαγιονέζας πάνω στη σαλάτα.

Γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και λίγα κυβάκια παντζαριού.

Βάζουμε τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Πηγή φωτο: http://www.livecity.gr

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media