Υλικά:
5-6 κυδώνια
2 φλ.τσ. ζάχαρη
500 ml. κόκκινο κρασί
λίγη κανέλα σε σκόνη
λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε καλά ώστε να φύγει το χνούδι τους. Τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα ταψί ανάποδα.
Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε το κρασί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς.
Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί ένα ξυλάκι κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο.