ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά:

6 ντομάτες ώριμες και ξεφλουδισμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλ.τσ. λάδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του τμήμα)

λίγο σέλινο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κύβο λαχανικών

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν και οι ντομάτες. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το σέλινο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα με ραβδομπλέντερ ή την περνάμε απο το μπλέντερ.

Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και φρυγανισμένο ψωμί.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΟΥΠΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *