ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Συνταγή για νόστιμη πορτοκαλόπιτα !


Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας του μισού κιλού

1 φλ.τσ. ζάχαρη

4 αυγά

το ξύσμα απο 3 πορτοκάλια

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

2 βανίλιες

20 γρ. μπέικιν

1 φλ.τσ. λάδι

2-3 κ.σ. κονιάκ

Για το σιρόπι:

1 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού

1 φλ.τσ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

φλούδα πορτοκαλιού

 


 

Εκτέλεση:

Kόβουµε µε το χέρι τα φύλλα κρούστας σε µικρά κοµµάτια και λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιµοποιήσουµε.

Xτυπάµε στο µίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη, µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουµε το ξύσµα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γιαούρτι, τις βανίλιες,το µπέικιν και λάδι σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σταµατάµε το μίξερ και προσθέτουµε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε στην άκρη ώστε να ρουφήξουν καλά τα φύλλα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι ώστε να έχει κρυώσει μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο.

Βράζουµε τον χυµό πορτοκαλιού σε κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη,την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ρίχνουμε το µίγµα της πορτοκαλόπιτας στο λαδωµένο ταψί και το ψήνουμε για 1 ώρα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δούμε οτι παίρνει πολύ χρώμα η πίτα μας την καλύπτουμε µε αλουµινόχαρτο ώστε να μην καεί η επιφάνεια.

Την περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά µε το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να το ρουφήξει.

Σχετικά άρθρα