ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Συνταγή για το παραδοσιακό εύκολο νόστιμο και υγιεινό ρυζόγαλο.

 


 

Υλικά:

1000 ml. γάλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 βανίλια

κανέλα για το πασπάλισμα

 


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να πιει το νερό.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ,ταυτόχρονα, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μην φουσκώσει και χυθεί το γάλα.


Προσθέτουμε το ρύζι στο γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας κολλήσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.

Μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *