Υλικά:
4 αυγά
2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ.τσ. τριμμένο καρότο
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ.τσ. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 φλ.τσ. cranberries ή σταφίδες
1 φακελάκι baking
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το baking και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά.Προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει καλά στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στη ζύμη ένα μαχαίρι και η μύτη του βγαίνει καθαρή.