Υλικά:
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. νερό
1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
350 γρ. κράνα ή cranberries
1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
2 κ.σ. Grand marnier προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα δυο είδη ζάχαρης, το νερό και το χυμό του πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κράνα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ αν το χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια. Η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο καθώς θα πέφτει η θερμοκρασία της.