ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Υλικά:
4 γλυκοπατάτες
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κυβάκια.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε εκεί τα κομμάτια της γλυκοπατάτας για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και βάζουμε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τμηματικά και τα υπόλοιπα υλικά καθώς επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ο πουρές.
Αφήστε μια απάντηση