![ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ](https://saltandsugar.gr/wp-content/uploads/cwv-webp-images/2014/11/-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%821-e1436107556960-670x500.jpg.webp)
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
Υλικά:
4 γλυκοπατάτες
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κυβάκια.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε εκεί τα κομμάτια της γλυκοπατάτας για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και βάζουμε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τμηματικά και τα υπόλοιπα υλικά καθώς επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ο πουρές.
Αφήστε μια απάντηση