Υλικά:
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. γάλα
1 φλ.τσ. θρυμματισμένο μπλέ τυρί ή ροκφόρ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτάκι ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε σε ένα μπόλ. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι για έξτρα γεύση και χρώμα.
Συνοδεύουμε με τσιπς, λαχανικά η κράκερς.