ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Υλικά:

3 φλ.τσ. μαρούλι χοντροκομμένο

1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες

1/3 φλ.τσ. σπόρους απο ρόδι

1/2 φλ.τσ. ρόκα (προαιρετικά)

1 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. χυμό ροδιού

1 κ.σ. χυμό απο λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

1/2 κ.γ. μέλι

1/4 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μαρούλι και τη ρόκα άν χρησιμοποιούμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε τις φετούλες του αχλαδιού και τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.


Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό του ροδιού, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και περιχύνουμε τα λαχανικά με τη βινεγκρέτ που φτιάξαμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο θρυμματισμένο λευκό τυρί.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *