Υλικά
(για 4-5 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 1/2 κιλό κυδώνια
4 φλυτζάνια νερό
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 κρεμμύδια μικρά
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 μοσχοκάρφια
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Υλικά
(για 4-5 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 1/2 κιλό κυδώνια
4 φλυτζάνια νερό
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 κρεμμύδια μικρά
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 μοσχοκάρφια
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε λωρίδες και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
Αφού βράσει κατεβάζετε από την φωτιά και το στραγγίζετε.
Ψιλοκόβετε το μεγάλο κρεμμύδι, και το σοτάρετε μαζί με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, και ρίχνετε μέσα τα 2 μικρά κρεμμύδια ολόκληρα, την κανέλα και τα μοσχοκάρφια.
Στην συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε ένα τηγάνι προσθέτετε την μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυδώνια που έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
Όταν έχουν ροδίσει, από όλες τις πλευρές, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χοιρινό και αφήνετε να σιγοβράσουν έως ότου το φαγητό μείνει με την σάλτσα του.