Ζύμη για πίτσα, λεπτή και τραγανή.
Υλικά:
3 με 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό προς ζεστό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το νερό, χωρίς όμως να βράσει. (50 – 60 βαθμούς περίπου)
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 3/4 του φλιτζανιού από το ζεστό νερό και την μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά περίπου για να λειτουργήσει η μαγιά. Από πάνω ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από την ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε.
Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, (ξεκινήστε με 3 1/2 φλιτζάνια από το αλεύρι και στο τέλος προσθέστε περισσότερο αν δείτε ότι το χρειάζεται η ζύμη, ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας.) το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε το νερό με την μαγιά, την κουταλιά το ελαιόλαδο και το μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή σε μια λαδόκολλα, μεταφέρουμε την ζύμη και με τα χέρια την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή κυκλικό σχήμα δουλεύοντας την από το κέντρο προς τα έξω. Το πάχος που θέλουμε να έχει η ζύμη είναι περίπου μισό εκατοστό.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να ξεραίνετε.
Όταν έχει αρχίσει να ξεραίνετε την βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την σάλτσα της αρεσκείας μας, αλλαντικά, τυριά ή ο,τι άλλο θέλουμε και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου.