Υλικά: (για 4 σουφλεδάκια)
100 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
1 ασπράδι
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και μαζί με την κρέμα γάλακτος την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι και την ζεσταίνουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, τόσο όσο να λιώσει η κουβερτούρα αλλά όχι να βράσει.
Όταν έχει λιώσει η κουβερτούρα βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί αφράτη μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη άχνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώστε 4 φόρμες για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα σε ίσα μέρη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 12 με 14 λεπτά.
Τα σουφλεδάκια καλό είναι να καταναλώνονται ζεστά γιατί όταν κρυώσουν ξεφουσκώνουν.
Μπορείτε να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, με κρέμα γάλακτος, με σοκολατένια επικάλυψη αλλά και με παγωτό.