Μελομακάρονα με σοκολάτα

Με άρωμα Χριστουγέννουν και γεύση σοκολάτας, τα κλασσικά μελομακάρονα λίγο διαφορετικά…


Υλικά για 80 τεμάχια

  • 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • I1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
  • 300 ml χυμό πορτοκάλι
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
  • 900 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • 1300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 γραμμάρια γλυκόζη
  • 250 γραμμάρια μέλι
  • Φλούδα 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.

Το αφήνουμε για 2-5 λεπτά στη φωτιά.

Έπειτα, το κατεβάζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το λιωμένο βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.

Σε ξεχωριστό σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

Αφού ψηθούν, τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για περίπου μισό λεπτό.

Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά.

Έπειτα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρή.

Τέλος, με ένα πιρούνι βουτάμε τα μελομακάρονα στην κουβερτούρα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.


Πηγή

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *