Υλικά: (για 4 μερίδες περίπου)
1 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο ρύζι μακρύκοκκο
150 γραμμάρια χαμ
400 γραμμάρια ανανά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και το στραγγίζουμε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσατε να το βράσετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο. Αν όχι, αφού το στραγγίσετε αφήστε το να κρυώσει απλωμένο σε έναν δίσκο για όση περισσότερη ώρα γίνετε ώστε να μην κολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού. Με το ρύζι έτοιμο και κρύο, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λάδι και το χαμ χοντροκομμένο να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ανανά κομμένο σε κομματάκια και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να αρχίσει να παίρνει κι αυτός ένα καστανό χρώμα στις άκρες του. Ρίχνουμε και την κόκκινη πιπεριά που έχουμε χοντροκόψει και συνεχίζουμε το τηγάνισμα άλλα 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με το χοντροκομμένο κρεμμύδι και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας για ακόμα 2-3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε στη τηγάνι και το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά απλά για να ζεσταθεί και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.