Υλικά: (4 μερίδες)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αρακά
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Προετοιμασία:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαζί με το δεντρολίβανο τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε ξανά τα φιλέτα από το κοτόπουλο μαζί και τον ζωμό, ανεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να πάρουν μια πρώτη βράση. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 με 12 λεπτά, τόσο όσο να έχει βράσει το κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε στο τηγάνι τον αρακά για 5 λεπτά, ίσα ίσα για να ζεσταθεί. Γαρνίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα και τον αρακά και σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το συγκεκριμένο πιάτο με πουρέ πατάτας.