ΖΑΧΑΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΑΣ;

Και αν κρυστάλλωσε το μέλι;;; Το πετάω;;; – Φυσικά και όχι…

 


 

 

Ίσα ίσα που σημαίνει ότι το μέλι είναι αγνό. Δεν χρειάζεται να το πετάξεις.

Μην ανησυχείς, σου έχω λύση στο άψε-σβήσε.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετή ποσότητα νερού, το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βυθίζουμε στο ζεστό νερό το βαζάκι με το μέλι που κρυστάλλωσε. Αφήνουμε εκεί το βάζο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να το δούμε ως δια μαγείας να ρευστοποιείται ξανά.

Μπορούμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το καπάκι από το βάζο και να ζεστάνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό.

Για να αποφύγουμε να κρυσταλλώσει το μέλι φροντίζουμε να φυλάξουμε το βάζο σε δροσερό μέρος που δεν πιάνει υγρασία.

Σε καμία περίπτωση δεν το βάζουμε στο ψυγείο και φυσικά δεν παίρνουμε μέλι από το βάζο με υγρά σκεύη.

 

 

 

Σχετικά άρθρα