Μια εύκολη, γρήγορη, νόστιμη συνταγή που ταυτόχρονα είναι και νηστίσιμη!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη (βιτάμ)
1 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 σφηνάκι νερό
3 κάψουλες βανίλια
2-3 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2 μπανάνες ώριμες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα των φρούτων
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα των φρούτων
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο για το πασπάλισμα των φρούτων
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα μήλα και τις μπανάνες. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα μείγμα το οποίο θυμίζει βρεγμένη άμμο. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι ώστε να προκύψει μια τριφτή ζύμη. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης και τη στρώνουμε σε ταψί στρογγυλό που έχουμε καλύψει τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε το μείγμα των φρούτων από πάνω. Παίρνουμε το άλλο μισό της ζύμης και φτιάχνουμε με αυτό κορδόνια που θα καλύψουμε με αυτά τη γέμιση.
Μπορούμε αν θέλουμε θρυμματίσουμε το υπόλοιπο μισό της ζύμης επάνω στη γέμιση ώστε να προκύψει ένα τραγανό crumble όταν ψηθεί η πίτα.
Ψήνουμε την μπανανομηλόπιτα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, για 50-55 λεπτά περίπου.