Η ΠΙΤΣΑ ΕΓΙΝΕ…ΝΤΙΠΑΚΙ

 

Υλικά:

230 γρ. τυρί κρέμα το οποίο έχουμε χτυπήσει στο μίξερ ώστε να αφρατέψει

1 1/2 φλ.τσ. μοτσαρέλα τριμμένη ( χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη )

1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη ( χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη )

1 φλ.τσ. σάλτσα μαρινάρα ( ή κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας μας )

15 φετούλες σαλάμι αέρος ( ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας )

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ.

Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του πυρέξ με το τυρί κρέμα.

Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας και παρμεζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα ομοιόμορφα.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και στρώνουμε στην επιφάνεια τις φετούλες του σαλαμιού.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ντιπάκι να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Σχετικά άρθρα