Συνταγή για σπιτικό παγωτό καρύδας με σταγόνες σοκολάτας.
Υλικά:
390 ml. γάλα καρύδας που έχουμε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ.τσ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
1/2 φλ.τσ. τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό περίπου.
Τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ανα μια ώρα ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μην κρυσταλλώσει το μίγμα. Μόλις αρχίσει και πήζει το μίγμα προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την καρύδα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε σε όλο το μίγμα.
Αν υπάρχει παγωτό-μηχανή λειτουργούμε αναλόγως των οδηγιών της.