ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικά:

5 ποτήρια του νερού βερίκοκα που έχουμε καθαρίσει και έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια

4 ποτήρια του νερού ζάχαρη καστανή

1 σφηνάκι κονιάκ ή 2 βανίλιες

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

 

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2 ώρες περίπου να μαριναριστούν.

Βράζουμε το μίγμα για περίπου μισή ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ ή τη βανίλια και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και αποθηκεύουμε σε βαζάκια.

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *