ΧΟΥΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σάλτσα, τη συναντάμε κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου και συνοδεύει το ψωμί ή τις αραβικές πίτες. Παραδοσιακά η συνταγή περιέχει ταχίνι, ρεβύθια, λεμόνι και λάδι. Εμείς σας παρουσιάζουμε το χούμους σε μια εκδοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Χούμους φέτας λοιπόν!


 

Υλικά:

120 γρ. φέτα που έχουμε θρυμματίσει

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. λάδι

2 κ.γ. ρίγανη

μια πρέζα πιπέρι


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο λάδι και ψητές πιτούλες.

Σχετικά άρθρα