Η εποχή του σταφυλιού έφτασε, εμείς το συνοδεύουμε με το αρωματικό φινόκιο και σας το προσφέρουμε!
Υλικά:
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1/2 κ.γ. μαραθόσπορο, ελαφρώς κοπανισμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
4-5 φλ.τσ. ρόγες κόκκινου και άσπρου σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 φινόκιο ( μαραθόριζα ), καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φετούλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
2-3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μπολ το σταφύλι, το φινόκιο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά από τη βινεγκρέτ.
Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.