ΣΥΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Σύκα γεμιστά με τυρί ροκφόρ, τυλιγμένα σε τραγανό μπέικον. Ένα εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι με ιδιαίτερη γεύση, γλυκιά αλλά και αλμυρή ταυτόχρονα. Μπορείτε αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με οποιοδήποτε μπλε τυρί. (γκοργκοντζόλα, στίλτον)

 

Υλικά:

16 ξερά σύκα
8 λωρίδες μπέικον
1/2 φλ.τσαγιού κομματιασμένο τυρί ροκφόρ
μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψάκι που στρώνουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε το μπέικον για 5 με 7 λεπτά έως ότου αρχίσει να βγάζει λίγο λίπος, αλλά παρόλα αυτά να εξακολουθεί να είναι εύκαμπτο ακόμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια κόβουμε στην μέση το μπέικον ώστε να δημιουργηθούν 16 λωρίδες.
Παίρνουμε το σύκο και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια σχισμή κατά μήκος του, δημιουργώντας μια μικρή τσέπη, και γεμίζοντας το με μια κουταλιά του γλυκού από το τυρί,  στην συνέχεια το τυλίγουμε με την λωρίδα του μπέικον τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα για να το σταθεροποιήσουμε.
Αφού ολοκληρώσουμε με όλα μας τα σύκα, τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον και να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό προς χλιαρό.
Αν θέλετε σερβίρετε με συνοδεία μελιού για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση.

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *