CRINKLES- ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ COOKIES

Υλικά για 16 μπισκότα:

170 γρ.ζάχαρη
5 κ.σ σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα

 

Εκτέλεση:

Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την κανέλα,το αλάτι και τη βανίλια.
Σ’άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το κακάο και το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μίγμα.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Δηλ.ρίχνουμε το ένα αυγο,χτυπάμε να ενωθεί και προσθέτουμε και το δεύτερο.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν.
Βάζουμε το μιγμα όπως είναι με το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μίγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.Τα τυλίγουμε στην άχνη.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 12 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι κλειστά.Διατηρούνται μαλακά και μαστιχωτά!!!

Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: “ Οι Λιχουδιές της Σόφης.”

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *