ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Κοτομπουκιές

 

Κοτομπουκιές από στήθος κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και κάρυ.

 


 

Υλικά:

1 στήθος από κοτόπουλο

1 κουτάκι μπύρα , 300 ml.

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος, 200 γρ.

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. αλεύρι

αλάτι και πιπέρι

4 κ.σ. λάδι

 


 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και προσεκτικά το κοτόπουλο. Φιλετάρουμε το στήθος και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα τρυπητό και τα αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τρυπητό για λίγα λεπτά ώστε να στραγγίσουν καλά και να μην έχουν υγρά.

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει καλά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το κρέας και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το κοτόπουλο και να εξατμιστεί το αλκοόλ από τη μπύρα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.

Παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το βάζουμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα και το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το μίγμα στο φαγητό. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτάκι ακόμη.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

 

Σχετικά άρθρα