Συνταγή για πατάτες γιαχνί. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγάκι!
Υλικά:
1/2 φλ.τσ. λάδι
4-5 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
2 κρεμμύδια, ξερά, ψιλοκομμένα
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 φλ.τσ. κρασί ξηρό
250 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπούκοβο ή πιπέρι
ψιλοκομμένο αλλαντικό της αρεσκείας σας ( λουκάνικο, ζαμπόν, γαλοπούλα, τύπου zwan).
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, το μπαχάρι, το αλάτι και το μπούκοβο ή το πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν καλά οι πατάτες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη.
Tip: Αντί για αλλαντικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου.