ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Μια συνταγή για τραγανές σκορδάτες πατατούλες, χρυσαφένιες και αρωματικές που συνοδεύουν άψογα κοτόπουλο στο φούρνο, ψητό κρέας ή να τις απολαύσουμε σκέτες με ένα δροσερό ντιπάκι.


 

Υλικά:

3 μεγάλες πατάτες πλυμένες καλά και κομμένες σε φετούλες κυδωνάτες

4 κ.σ. λάδι

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. δενδρολίβανο

πιπέρι κατά βούληση

1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα, τριμμένη


 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι.


Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο με τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι (αν χρησιμοποιήσουμε).

Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε και τις ανακατεύουμε καλά. Τις στρώνουμε στο ταψί με την πλευρά της φλούδας προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.

 

 

Πηγή: http://lecremedelacrumb.com
close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *