ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ

Κέικ που μοσχομυρίζει λεμόνι!


 

Υλικά:

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

ξύσμα από 2 λεμόνια

2 φλ.τσ. ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για το σιρόπι:

2 φλ.τσ. ζάχαρη

1+1/2 φλ.τσ. νερό

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Προσθέτουμε ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και βάζουμε εκεί το μίγμα. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλήσει το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνειά του και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι και το σιροπιάζουμε.


Συνταγή και φωτογραφικό υλικό από: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/01/blog-post_52.html

 

Σχετικά άρθρα