Συνταγή για αφράτο κέικ χωρίς αυγά και γάλα !
Υλικά:
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα
150 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ γεμάτα μπέικιν
1 κ.γ.κοφτό σόδα
1 πρέζα αλάτι
6-8 κ.σ σκόνη ρόφημα σοκολάτας όποιο σας αρέσει (όχι κακάο πικρό)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι με τις βανίλιες το μπέικιν και την σόδα.
Χτυπάω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη 4-5 λεπτά, προσθέτω το αλάτι, το ξύσμα και έπειτα χτυπάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά χωρίς να το παραχτυπήσω.
Σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολα φόρμα για κέικ ή ταψάκι 22-24 εκ. βάζω το 1/3 του μίγματος και από πάνω πασπαλίζω τη μισή ποσότητα σκόνης σοκολάτας.
Ρίχνω άλλο 1/3 μίγμα και από πάνω το υπόλοιπο ρόφημα σοκολάτας. Τέλος σκεπάζω με το τελευταίο 1/3 μίγμα και ψήνω στους 170 αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω στα 40 λεπτά, όχι νωρίτερα.
Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: «Οι Λιχουδιές της Σόφης.»