Το ιδανικό καλοκαιρινό ορεκτικό.
Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό κολοκυθάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο και το λευκό μέρος) ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή 1 κουταλάκι ρίγανη
½ φλ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από τον τρίφτη.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα, προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στύβετε τα κολοκυθάκια με τα χέρια σας για να φύγει όσο περισσότερο από το νερό τους και ύστερα τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε καλά.
Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού, το ψήνετε στην τοστιέρα, το τεμαχίζετε και το αλέθετε σε ψίχουλα στο πολυμίξερ.
Το προσθέτετε στα κολοκυθάκια μαζί με τα αβγά, τη φέτα και το κεφαλοτύρι.
Προσθέτετε τον άνηθο ή τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Αν σας φανεί χαλαρό, προσθέτετε λίγο αλεύρι. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και το πλάθετε σε στρογγυλούς, επίπεδους κεφτέδες.
Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε τμηματικά στο λάδι.
Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε αν θέλετε με τέταρτα λεμονιού.