Με το ψήσιμο στον φούρνο τα λαχανάκια μαλακώνουν, αλλά παραμένουν τραγανά και αποκτούν πιο γλυκιά γεύση.
Κείμενο: Γκίκας Ξενάκης | Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη | Food styling: Αντωνία Κατή
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
600 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
αλάτι
3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα τεριγιάκι
150 γρ. γαλέτα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κύμινο
EKTEΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαχανάκια για 4-5 λεπτά. Τα κρυώνουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε στη μέση τα λαχανάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με τη σάλτσα τεριγιάκι και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για2-3 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο και το κύμινο, αφήνοντας για 1 λεπτό. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα λαχανάκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.