Συνταγή για κρέμα πανακότα με Caprice Παπαδοπούλου.
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
125 γρ. γάλα
12,5 γρ. γλυκόζη
2,5 γρ. ζελατίνη (μουλιασμένη σε κρύο νερό)
225 γρ. πραλίνα
50 γρ. Caprice θρυμματισμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε και πιέζουμε πολύ καλά τα Caprice ώστε να γίνουν τρίμμα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το σιρόπι γλυκόζης να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζελατίνη.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά πρώτα τα θρυμματισμένα Caprice και κατόπιν την κρέμα γάλακτος ρευστή. Σερβίρουμε σε σκεύη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφού έχει παγώσει το γλυκό, αμέσως πριν το σερβίρουμε, θρυμματίζουμε από πάνω μερικά Caprice.