Μαλακά μπισκότα σοκολάτας κρακελέ

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας κρακελέ

Συνταγή για κρακελέ μπισκότα σοκολάτας.

 

Υλικά  για 35-40 κομμάτια:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

125 γρ. Flora με βούτυρο

2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

100 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 Βανιλέτα alsa (σκόνη βανίλιας)

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα και το Flora με βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό) και τα λιώνουμε στα μικροκύματα προσεκτικά. Πρώτα ρυθμίζουμε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύουμε και αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για 20 δευτερόλεπτα ακόμη.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και ανακατεύουμε μέσα το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλέτα και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε και αυτά τμηματικά στο μίγμα των αυγών και της σοκολάτας. Αφήνουμε το μίγμα να σφίξει στο ψυγείο.

Όταν το μίγμα σφίξει αρκετά ώστε να μπορεί να πλάθεται, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα ως εξής: παίρνουμε με ένα κουτάλι μίγμα το οποίο πλάθουμε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκατοστών περίπου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο επίπεδα ταψάκια.

Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κυλάμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες στην άχνη, τις τινάζουμε ελαφρά και τις αραδιάζουμε στα ταψάκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και έπειτα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ώστε να μην σπάσουν όταν επιχειρήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα