Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Ψήνεται και σερβίρεται σε πυρίμαχα μπολ ή σε ατομικά, βαθιά, πήλινα σκεύη.

 

Κείμενο: Τάσος Αντωνίου    |    Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης    |    Food styling: Στέλιος Μαστοράκος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό βοδινού (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό

4 μεσαίου μεγέθους φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγκέτα)

4 μέτριες φέτες μαλακή γλυκιά γραβιέρα

αλάτι, πιπέρι

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, για περίπου 15 λεπτά. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν.


Προσθέτουμε το κρασί και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον καυτό ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στο γκριλ, στους 180°C.

Ισομοιράζουμε τη σούπα σε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα μπολ. Καλύπτουμε κάθε μπολ με 1 φέτα ψωμί και 1 φέτα γραβιέρα. Ψήνουμε ώσπου να λιώσει το τυρί, για περίπου 1 λεπτό.

Πηγή

 

close

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΟΥΠΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *