Tιραμισού με γιαούρτι

Το τιραμισού είναι ένα ιταλικό επιδόρπιο με καφέ. Στην κλασσική του εκδοχή είναι φτιαγμένο με σαβουαγιάρ βυθισμένα σε καφέ και τοποθετημένα σε στρώσεις με ένα μείγμα από αυγά, ζάχαρη και τυρί μασκαρπόνε, πασπαλισμένο με κακάο.

Υλικά

120 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

500 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ

150 ml φρέσκια κρέμα

6 κούπες ντεκαφεϊνέ καφές

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κακάο

Νιφάδες αμυγδάλων για διακόσμηση


Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα ενσωματώνοντάς την σιγά σιγά στο γιαούρτι Total, μαζί με τη ζάχαρη.

Βουτήξτε κάθε μπισκότο σαβαγιάρ στον καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, στρώνοντας τα μισά σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε μία στρώση.

Απλώστε τη μισή ποσότητα γιαουρτιού πάνω στα μπισκότα και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγη σκόνη κακάο.

Δημιουργήστε άλλη μία στρώση μουλιασμένων μπισκότων, απλώστε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας και τελειώστε πασπαλίζοντας σκόνη κακάο

Αφήστε το μία ώρα πριν σερβίρετε, διακοσμίζοντας με μερικές νιφάδες αμυγδάλων

Πηγή


Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *