Το τιραμισού είναι ένα ιταλικό επιδόρπιο με καφέ. Στην κλασσική του εκδοχή είναι φτιαγμένο με σαβουαγιάρ βυθισμένα σε καφέ και τοποθετημένα σε στρώσεις με ένα μείγμα από αυγά, ζάχαρη και τυρί μασκαρπόνε, πασπαλισμένο με κακάο.
Υλικά
120 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ
150 ml φρέσκια κρέμα
6 κούπες ντεκαφεϊνέ καφές
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο
Νιφάδες αμυγδάλων για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα ενσωματώνοντάς την σιγά σιγά στο γιαούρτι Total, μαζί με τη ζάχαρη.
Βουτήξτε κάθε μπισκότο σαβαγιάρ στον καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, στρώνοντας τα μισά σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε μία στρώση.
Απλώστε τη μισή ποσότητα γιαουρτιού πάνω στα μπισκότα και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγη σκόνη κακάο.
Δημιουργήστε άλλη μία στρώση μουλιασμένων μπισκότων, απλώστε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας και τελειώστε πασπαλίζοντας σκόνη κακάο
Αφήστε το μία ώρα πριν σερβίρετε, διακοσμίζοντας με μερικές νιφάδες αμυγδάλων
Πηγή
Μοιράσου το στα social media